Férjemmel együtt imádunk kipróbálni minden új receptet.
Mivel a kukorica közös kedvencünk, így egyik vasárnap a mexikói kukoricalevesre esett a választáson, mint új "kísérlet". Azóta is az egyik kedvencünk, kicsit a saját ízlésünkre alakítva.
Hozzávalók:
Kb. 30 dkg csirkemell
2 közepes fej hagyma
2 paradicsom
1 piros színű paprika
néhány gerezd fokhagyma
1 doboz csemegekukorica
pár darab kisebb gomba (ez ki is hagyható)
1 dl tejszín
1,5 húsleves (készülhet kockából is)
só, bors, oregánó, majoranna
Elkészítés:
Kevés olajon megpirítom a kockára szelt csirkemellet, és a hagymát. Amikor a hús már mindenhol fehér, ráteszem a szintén kockára vágott paprikát és paradicsomot, illetve a vékonyra szelt gombát, és megfűszerezem. Felöntöm a húslevessel, fedő alatt pár percig párolom. Végül beleteszem a tejszínt és a kukoricát, és lezárom. Az eredeti receptben 2 dl tejszín szerepel, de szerintem úgy túlságosan elnyomná a zöldségek izét.
Mivel férjem szereti az erőset, a végén chilivel megszórom.
Gyorsan megvan, és nagyon laktató.