Ha gyors, finom, és laktató vacsorát szeretnénk, és esetleg a korábbról megmaradt ételeket is szeretnénk felhasználni, ez egy tökéletes recept.
Hozzávalók:
Kb. 20 dkg kolbász (ami kissé lágyabb, nem a száraz fajta)
1-2 evőkanál tejföl
kevés margarin
Kb. 20 dkg csirkemell, vagy bármilyen maradék hús, pörkölt (elhagyható)
bacon szalonna
Elkészítés:
A kolbászt daráljuk le, kétszer.
Ha nyers húst használunk, süssük meg, majd daráljuk le. Ha maradékot, akkor csak daráljuk le.
Keverjük össze a többi hozzávalóval, majd formáljunk belőle kis gombócokat. Csavarjuk a gombócokat egy-egy szalonnába.
Forró sütőben kb. 10 perc alatt süssük addig, amíg a szalonna piros színt nem kap.
Rizzsel tálaljuk. Nagyon finom, és könnyen elkészíthető.
A krémet ehetjük magában is, pirítós kenyérrel.
Feldobhatjuk még sajttal, savanyú uborkával!