Nem rég a mamámtól kaptam egy nagy adag erdei gombát.
Mivel kisebb darabokra már feldarabolta, így elvetettem a rántott gomba ötletét, helyette egy krémleves receptet próbáltam ki.
Hozzávalók:
30-35 dkg gomba
1 nagyobb hagyma
2 ek étolaj
1 dl tejszín
1 csapott ek liszt
1 liter húsleves (lehet kockás is)
só, bors, petrezselyem
kevés sajt
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk.
Pár darab gomba szeletet kiveszünk, a többit rádobjuk a hagymásra, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk.
Meghintjük liszttel és ráöntjük a tejszínt, majd botmixerrel összeturmixoljuk
Felöntjük a húslevessel.
Sűrűsödésig főzzük.
A maradék gombát, illetve a vékonyra szelt sajtot kevés vajon ropogósra sütjük.
Tálaláskor megszórjuk petrezselyemmel, és a pirított gombával, sajttal díszítjük.