Ahogy a Poci szereti!

Címkék

Archívum

Tejszínes erdei gomba krémleves pirított gombával és sajttal

2011.12.20. 19:39 :: Z.Cs.Eszter

Nem rég a mamámtól kaptam egy nagy adag erdei gombát.

Mivel kisebb darabokra már feldarabolta, így elvetettem a rántott gomba ötletét, helyette egy krémleves receptet próbáltam ki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

30-35 dkg gomba

1 nagyobb hagyma

2 ek étolaj

1 dl tejszín

1 csapott ek liszt

1 liter húsleves (lehet kockás is)

só, bors, petrezselyem

kevés sajt

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk.

Pár darab gomba szeletet kiveszünk, a többit rádobjuk a hagymásra, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk.

Meghintjük liszttel és ráöntjük a tejszínt, majd botmixerrel összeturmixoljuk

Felöntjük a húslevessel.

Sűrűsödésig főzzük.

A maradék gombát, illetve a vékonyra szelt sajtot kevés vajon ropogósra sütjük.

Tálaláskor megszórjuk petrezselyemmel, és a pirított gombával, sajttal díszítjük.

Szólj hozzá!

Címkék: leves gomba

A bejegyzés trackback címe:

https://ahogyapociszereti.blog.hu/api/trackback/id/tr303478935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása